fbpx

Thuisbatterij van Mutley Solar

Heb je interesse in een thuisbatterij?
Vul het adviesformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om een inventarisatie te maken voor jouw woning.

Is een thuisbatterij rendabel?

Verschil in opwek en verbruik

De thuisbatterij kan de energie die je tekort komt kopen op het elektriciteitsnet wanneer de uurprijzen het laagst zijn.

In het voorbeeld hiernaast is er in de maand November 143 kWh stroom van de leverancier ingekocht.

Een thuisbatterij met een energiemanagement systeem maakt het mogelijk om de stroom slim in te kopen. Dit kan een besparing tot 30% opleveren op de energierekening.

Merk en types

Lifepo4

Ook wel lithium-ijzerfosfaat cellen genoemd. Dit type cel is één van de veiligste oplossingen voor woningen. Dit type batterijen vind je in de Kstar en de Huawei Luna 2000.

Deze thuisbatterij voor energieopslag kan gekoppeld worden aan zowel bestaande, als nieuwe zonnepanelensystemen. Wanneer je al zonnepanelen hebt kan de batterij geïnstalleerd worden zonder verlies van garantie op de aanwezige zonnepanelen.

Elektrisch rijden

Wanneer je elektrisch rijdt kan je energieverbruik enorm stijgen. Een accu kan ervoor zorgen dat er altijd capaciteit opgeslagen en beschikbaar is om de auto mee te laden wanneer je thuis bent. In combinatie met een dynamisch contract kan dit een besparing opleveren tot 50% in je laadkosten.

Super capacitator (Grafeen accu)

De Grafeen accu voor energieopslag is een thuisbatterij waarbij er geen chemicaliën in de thuisbatterij zitten. Hierdoor is de thuisbatterij ook volledig recyclebaar en erg duurzaam door de langere levensduur. De grafeen accu is vanaf medio 2023 beschikbaar om energie uit zonnepanelen op te slaan.

Een dynamisch energiecontract

Wanneer je gebruik maakt van een dynamisch energiecontract betaal je de uurprijzen die gelden op het elektriciteitsnet. Deze prijzen kunnen bij harde wind en veel zonlicht nogal fluctueren op een dag. Door de prijsverschillen die ontstaan kan de thuisbatterij energie uit het net halen wanneer dit het goedkoopst is. Daarnaast kan overtollige energie op het elektriciteitsnet ingevoed worden wanneer de prijzen het hoogst zijn omdat er tekorten ontstaan op het elektriciteitsnet.

Om dit allemaal mogelijk te maken heb je software nodig waarmee je in ieder geval, de accu kan aansturen aan de hand van de dagprijzen.

Er is verschillende software beschikbaar die verschillende soorten batterijen en omvormers kunnen aansturen. Wij hebben hiervoor een pakket samen gesteld waarmee alles geautomatiseerd werkt om jou als klant volledig te ontzorgen.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo
Kunnen wij je helpen?